Palautetta valmennuksista

Anna-Liisa Perho


"Aloitin vuoden 2020 alussa Tomin vetämässä naisten pienryhmässä yhtenä neljästä. Tavoitteena oli kaikessa yksinkertaisuudessaan saada lihasvoimaa lisää, joka etenkin näin keski-ikäiselle naiselle on erityisen tärkeää. Yksi tärkeimmistä omista syistä lähteä mukaan oli työperäiset jalkasäryt, joista en omin avuin tuntunut enää pääsevän eroon.

Nauroinkin Tomille heti parien treenien jälkeen, että näinkö helppoa se on, yksi kerta ja jalkoja ei enää särje. Totta se kuitenkin oli, säryt olivat ja ovat pysyneet poissa ja tilalle on pikkuhiljaa tullut lisää lihasta ja virkeää oloa.

Pidän Tomin treeneissä siitä, että ihan alkuun lähdettiin liikkeelle oikeastaan vain vastuskuminauhoilla ja kehonpainolla, tekniikka edellä. Sitten kun oikea tapa tehdä asioita alkoi löytyä, alettiin lisätä haastetta ja painoja. Tomi on rauhallinen ja kuuntelee, reagoi ja neuvoo juuri sopivasti niin, että jää aikaa itsekin ajatella ja sisäistää jutut.

Treeneissä on hyvä syke ja eteenpäin menemisen meininki. Liikkeitä vaihdellaan kunkin treenaajan mukaan ja Tomi katsoo mikä kullekin sopii, siis personal training vaikka neljän ryhmänä mennäänkin.

Tuntuu, että Tomilla on aina varalla korvaava liike tai tilanteeseen sopiva venytys, jos sellaista tarvitaan. Hänellä on taito lukea erilaisia asiakkaita, niin vasta-alkavia kuntoilijoita kuin urheilijoitakin.

Sali, jossa saamme treenata on tilava ja erittäin siisti. Välineet ovat viimeisen päälle ja niitä on riittävästi niin, että jonottaa ei tarvitse.

Ja extrakiitos siitä, että jos Tomi sattuu olemaan paikalla kun käy omalla ajalla treenaamassa, hän auttaa vaikkei sovittu tapaaminen olisikaan. Aina on tervetullut olo.

Itse treeneistä vielä: on erinomaista, että alkulämmittelyyn on varattu riittävä aika ja itse salitreeni sen perään on selkeä, hyvin suunniteltu ja sopivan mittainen. Vähemmän on enemmän ja Tomin sanoin ei ole itseisarvo, että treenin jälkeen paikat ovat pari päivää kipeät.

Hän saa kiinnittämään huomiota niin itse suorituksen aikaisiin taukoihin kuin palautumiseen ja riittävään lepoon treenin jälkeen. Vastaavasti myös ravintoon, kun puhutaan vaikkapa mitä olemme ennen salille tuloa päivän aikana syöneet.


Kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja sen olen tämän projektin myötä oppinut, että enää ei ole kiire mihinkään. Tavoite on olla loppuelämä hyvässä kunnossa. Tomin treeneissä tekeminen pysyy treeniohjelman päivitysten ja henkilökohtaisen seurannan vuoksi nousujohteisena ja mielenkiintoisena kerta toisensa jälkeen, niin ettei mitään määräpäivää tule edes ajateltua. Ja ennen kaikkea, tämä on kivaa!

Joka ikinen kerta, vaikka välillä salille tullessa väsyttää tai harmittaa, niin lähden sieltä kotiin energisenä ja pirteänä, hyvällä tuulella.

Voin omasta kokemuksestani siis lämpimästi suositella Tomin pienryhmävalmennusta ihan jokaiselle lähtötasoon ja -kuntoon katsomatta. Olen itsekin treenannut myös ennen ja innostunut, mutta sitten salitreeni on jostain syystä aina jäänyt. Nyt tuntuu siltä, että tästä olen saanut itselleni rakkaan harrastuksen ja innostus vain kasvaa!"

"Tähän valmennukseen mukaan lähteminen on ollut kyllä 10+ kunnon kasvattamisen ja hyvän mielen tuojana, joten iso kiitos!"

-Piia

"Yhtenä ja ehkä tärkeimpänä tavoitteena oli pystyä treenaamaan kivuttomasti, mikä on toteutunut hienosti. Valmennuksessa erityisen hyvää on ollut rauhallinen tahti, liikkeiden kunnollinen läpikäynti, ohjelmien vaihtelevuus ja vaihtoehtoiset liikkeet. Joskus vähemmän voi olla enemmän.

Ja hei tietty mukavat treenikamut! Olen ollut todella tyytyväinen."

-Kristiina

"Valmennuksen avulla krempat ovat selvästi vähentyneet ja jaksamista tullut lisää. Erityisen hyvää on ollut saada yksityiskohtaisia ohjeita salilla liikkeiden ja sarjojen tekemiseen. Sopivasti tsemppaamista ja asentojen yms. korjaamista.

Lisäksi pienryhmä on just hyvä, kivat tyypit ja hyvä meininki♥️ Tulee lisää puhtia omaan tekemiseen kun on muitakin mukana."

-Kaisa

"Edistystä on tullut painojen kanssa. Yksin kun treenaili ni painot junnas aina samassa. Joko ei uskaltanut lisäillä tai sit ei vaan muka jaksanut. Erityisen hyvää on se kun näkee, et tuloksia tulee. Myös hyvät treeniohjelmat ja sun hyvät tsempit!

Mä en tiedä mitä sä voisit tehdä paremmin, koska olen ollut todella tyytyväinen! Ehdottomasti suosittelen ja olen suositellutkin eli täys 10! Suuret kiitokset, että oot jaksanut opettaa!"


-
Ulla
"Parasta on selkeät ohjeet ja yksinkertaiset liikkeet. Pidän rauhallisesta ja asiallisesta tyylistäsi ohjata asiakkaitasi. Sinulla on asiakaspalvelu hallussa 100%.

Ja siististä salista erityismaininta!

Olen erittäin tyytyväinen, että lähdin pienryhmävalmennukseen mukaan. Kiitos!"


-Jenni

"Tulin mukaan valmennukseen, koska halusin löytää hyvän rytmin ja säännöllisyyden treenaamiseen. Vaikka minulla oli usean vuoden salitausta, niin halusin saada varmuuden, että teenkö asiat oikein vai en. Olin pidemmän aikaa seurannut Instagramiasi ja koin, että työskentely kanssasi olisi mieluisaa.

Valmennuksen aikana tajusin sen, että vähempi on parempi. Sen sijaan, että tekisi (liian) monia liikkeitä yhden treenin aikana, olen valmennuksen myötä oppinut keskittymään vain muutamaan (tärkeimpään) liikkeeseen. Myös konkreettisia tuloksia on näkynyt. Varsinkin lantionnosto ja maastaveto, joita olen vuosia tahkonnut, kehittyivät muutamassa kuukaudessa PALJON enemmän kuin vuosien aikana.

Valmennuksessa erityisen hyvää oli jatkuva tuki. Tiesin, että voin kysyä mitä tahansa Tomilta ja sain aina asianmukaisen ja ammattimaisen vastauksen. Treeniohjelmaa muokattiin aina sen mukaan mikä tuntui hyvältä ja mikä ei.

Suosittelen siis kokeilemaan valmennusta! Sain itse paljon oppeja ja rohkeutta lisätä painoja."

-Anu Vuorinen

Petteri Ruutiainen

LoKoKo Bisons (2017-2019)


"Olen ollut Tomin treeneissä nyt kahden kauden ajan. Jo alusta alkaen tuli luottavainen olo tekemiseen, sillä kävimme läpi tarkasti mitä kaikkea tulemme tekemään ja tavoittelemaan. Treeniohjelmat on tehty todella selviksi, joten niitä on helppo tehdä myös yksin.

Olen Tomilta saanut myös vinkkejä ruokavalioon, smoothieisiin sekä ravintolisiin. Tomin treeneihin on helppo mennä vaikka olisi kuinka väsynyt, sillä niissä otetaan aina hyvät alkulämmöt, missä saa kroppaa hereille ja sen jälkeen itse saliosuus sujuu mutkitta.

Uusien liikkeiden kohdalla olemme aloittaneet tekniikasta ja vasta kun se on ollut kunnossa rupeemme lisäämään painoa pikkuhiljaa.

Suosittelen Tomia sekä aloittelevalle, että kokeneemmalle kuntosalin kävijälle."


Esko Salonen

LoKoKo Bisons (2017-2020)


"Ohjelmat ja treenit on ollut loistavia. Kehitystä tulee ja ehjänä on pysytty. Treenien rytmitys on toiminu loistavasti erityisesti siten, että kaikki laji- ja fysiikkatreenit pystyy aina vetämään täysillä ja peleissä kroppa tuntuu tuoreelta ja valmiilta.

Omalle kohdalle valmennustyyli toimii loistavasti. Keskittyminen on selvästi liikeradoissa ja oikeissa tekniikoissa. Koko ajan tulee muistutusta jos jostain lipsuu ja niin pitääkin. Myös treenien muokkaaminen pienten vammojen takia on onnistunut aina. Treeneissä on aina selkeät tavoitteet ja kun tuloksia on tullut, se motivoi tekemään lisää ja paremmin.

Yleisesti olen huomannut miten hyvin osaat käsitellä jokaista urheilijaa yksilönä ja muokata treenit sopiviksi ja kehittäviksi. Huonoja puolia on vaikea löytää, kun kehitys on oikeassa suunnassa ja treeneissä on aina hyvä ilmapiiri ja tekemisen meininki, eli keep up the good work!"

LoKoKo B-pojat

Kausi 2019-2020


"Olen ollut tyytyväinen treeneihin. Olen huomannut kehitystä. Liikkeet ovat olleet monipuolisia ja melko usein mukavia tehdä. Treenit ovat myös ajankäytöllisesti hyvin suunniteltuja. Olet osaava ja huumorintajuinen valmentaja. Treeneihin on kiva tulla, kun tietää, että treeneissä voi heittää läppää. Ohjaat liikkeiden teossa hyvin ja saat kaikki tekemään liikkeet oikein. Ylipäätänsä olet osaava, mukava ja tsemppaava valmentaja." 

- Jussa


"Treeneihin on aina mukava tulla, koska meidän ryhmällä on hyvä tiimihenki ja läppä lentää. Treeniohjelmat ovat sopivan yksinkertaisia, liikkeet hyviä ja toimivia. Valmentajana olet reipas, iloinen, motivoitunut, kannustava ja ennen kaikkea hyvä työssäsi! Jatka samaan malliin!"

- Lauri


"Treenit ovat monipuolisia ja lajinomaisia. Osaat avustaa eri liikkeissä ja olet tsemppaava. Treeneihin on aina mukava tulla kun on hyvä ilmapiiri."

- Artturi